Helicobacter pylori și sănătatea digestivă

Helicobacter pylori este o bacterie care trăiește în stomac și duoden și a fost descoperită în 1875. Abia în 1980 însă, cercetări ulterioare au început să aducă dovezi masive în sprijinul ipotezei că ulcerul este provocat în majoritatea cazurilor de această bacterie.

Helicobacter pylori are un mecanism specific de supraviețuire în mediul gastric uman: se ”îmbracă” în mucusul stomacal și reușește astfel să supraviețuiască acidității din stomac. Mai mult, poate penetra pereții stomacali provocând iritații și ulcerații ale peretelui stomacal.
Majoritatea persoanelor infectate manifestă simptome moderate până să ajungă la episoade acute de ulcer:

 • durere sau senzație de arsuri abdominale
 • modificări ale apetitului și scădere în greutate
 • balonare
 • scaune închise la culoare
 • greață, vomă
 • producție excesivă sau insuficientă de acid clorhidric (ceea ce duce la tulburări digestive și stări de disconfort).

Știai că în America se estimează că aproximativ 20% din populație este infectată cu această bacterie? De asemenea, cercetătorii arată că aproape toate persoanele care suferă de ulcer duodenal au și o infecție cu Helicobacter pylori (deși nu toate persoanele care au această infecție dezvoltă ulcer).

Probleme asociate infecției cu Helicobacter pylori

Helicobacter pylori se asociază cu mai multe afecțiuni digestive cu potențiale complicații severe: gastrită, dispepsie neulceroasă, ulcer, cancer stomacal.
Majoritatea persoanelor infectate nu ajung la astfel de complicații. Totuși, chiar și când infectarea nu provoacă complicații severe, ea generează o inflamație constantă a tractului intestinal, care se cronicizează în timp. Printre efecte secundare se numără:

 • o cantitate scăzută de antioxidanți în tractul digestiv (printre care și vitamina C, cu important rol imunitar);
 • producerea de amoniac, substanță toxică ce afectează în timp capacitatea de detoxifiere a ficatului;
 • nivel scăzut de energie, depresie, dureri de cap, eczeme și urticarii;
 • asocierea cu sindromul intestinului permeabil (care la rândul său este responsabil de malabsorbția diferitor nutrienți, precum fierul și vitamina B12, și este susceptibil de a declanșa un răspuns aberant al sistemului imunitar);
 • afecțiuni orale (bacteria a fost identificată și în mediul oral, fiind asociată cu paradontoză și halitoză – respirație urât mirositoare).

Ce nu știai despre Helicobacter pylori?

 • Conform cercetătorilor de la New York University School of Medicine, infecția cu Helicobacter pylori se asociază frecvent cu diabetul de tip 2, în special la persoanele supraponderale.
 • Anemiile feriprive (cu carență de fier) pot fi un indicator al infecției cu Helicobacter pylori, atunci când nu sunt identificate alte cauze.
 • Unele statistici arată că aproximativ 70% din partenerii de viață ai persoanelor infectate se dovedesc a avea și ei această bacterie, motiv pentru care testarea, tratarea și măsurile de precauție în familie sunt foarte importante.
 • Studii recente („Cognitive and Behavioral Neurology“, 2010) au arătat existența unei legături între Helicobacter pylori șI Alzheimer. Rata de supraviețuire la pacienții cu Alzheimer a fost mai bună la persoanele care, manifestând această infecție, au fost tratate, iar bacteria Helicobacter pylori a fost eradicată. Un alt studiu („Journal of Neurology“, 2009) a arătat de asemenea că infecția cu Helicobacter pylori este frecventă la pacienții cu demență din cauză de Alzheimer. Funcția cognitivă s-a îmbunătățit semnificativ după tratarea acestei infecții. Una dintre posibilele explicații pentru această asociere este deficiența de vitamina B12.
 • Unii cercetători vorbesc despre posibilitatea ca inflamația provocată de Helicobacter pylori să genereze un risc crescut de ateroscleroză și alte afecțiuni cardiovasculare (despre care se știe că sunt favorizate de existența unor inflamații cronice în organism).

Dieta poate preveni infecția cu Helicobacter pylori

Alimentația sănătoasă și stimularea detoxifierii – strategii foarte utile împotriva Helicobacter pylori! ColonHelp te poate ajuta!

Conform Institute for Optimal Nutrition (Marea Britanie), cercetări recente au arătat că o alimentație corectă, bogată în antioxidanți și cu efect antiinflamator asupra tractului digestiv, contribuie nu doar la prevenirea infectării, dar ajută și la diminuarea efectelor negative la persoanele deja infectate. Unii cercetători vorbesc chiar despre posibilitatea scăderii susceptibilității genetice față de infectarea cu Helicobacter pylori în urma unei diete adecvate.
Fibrele sunt o parte foarte importantă a acestui tip de dietă și în general pentru sănătatea tractului digestiv. În mod special dieta bogata în fibre solubile se asociază cu o incidență mai scăzută a ulcerațiilor duodenale și a inflamației intestinale, în comparație cu alimentația săracă în fibre. Sunt de evitat toate alimentele nerecomandate și în cazul multor altor afecțiuni: cele rafinate, cu mulți aditivi chimici, zahărul în exces, alcoolul, anumite produse lactate.

Știai că creșterea consumului de produse din făină albă, rafinată, spre sfârșitul secolului XIX, a coincis cu o creștere a incidenței ulcerului duodenal?

De asemenea, efecte benefice substanțiale în tratamentul Helicobacter pylori au fost demonstrate și în urma consumului de probiotice (pentru care fibrele, adică prebioticele, reprezintă „hrana“ preferată). Mai multe tulpini de lactobacili au demonstrat efecte de inhibare a dezvoltării Helicobacter pylori, probabil datorită producției de acid lactic și interferenței cu mecanismul de „atașare“ a bacteriei la celulele peretelui digestiv. O metaanaliză realizată de University College Medical School („International Journal of Antimicrobial Agents“, 2003) asupra mai multor cercetări a indicat faptul că probioticele au potențialul de a fi utilizate ca adjuvant în tratamentul și chiar profilaxia infecției cu Helicobacter pylori.

Cum te ajută ColonHelp?

În cazul infecției cu Helicobacter pylori, o cură de detoxifiere cu produsul ColonHelp poate avea efecte benefice. Detoxifierea intestinală și reglarea funcțiilor digestive sunt doar câteva din efectele unei cure cu ColonHelp.

 • Fibrele reglează tranzitul și au un efect calmant asupra mucoasei intestinale, favorizând regenerarea florei bacteriene benefice din intestin.
 • Probioticele din iaurtul cu care este recomandat consumul ColonHelp se asociază foarte bine cu prebioticele din produs (fibrele). Reacțiile generate în tractul digestiv de prebiotice și probiotice au multiple efecte benefice pentru sănătatea digestivă.
 • Conform unor studii, chimenul („Journal of Nutrition & Environmental Medicine“, 2005) și oregano (University of Massachusetts, 2005), plante introduse în compoziția ColonHelp, au proprietăți bacteriostatice și inhibitoare asupra Helicobacter pylori. De asemenea, pătrunjelul conține substanțe antioxidante și are efecte antibacteriene.
 • De asemenea, argila din ColonHelp este recunoscută pentru capacitatea de a „lega“ toxinele din tractul digestiv și a facilita eliminarea lor.
 • Întrucât Helicobacter pylori afectează în primul rând integritatea și funcționalitatea mucoasei intestinale, aportul optim de lichide este foarte important pentru stimularea regenerării acesteia și pentru eficiența detoxifierii naturale a organismului (în infecția cu Helicobacter pylori, capacitatea naturală de detoxifiere a organismului este suprasolicitată de toxinele generate de bacterie, printre care și amoniacul).

Citește pe site-ul ColonHelp despre importanța sănătății digestive și modul în care te poate ajuta acest produs. Nu uita, mai multă educație = mai multă sănătate!

Reclame

11 gânduri despre „Helicobacter pylori și sănătatea digestivă

 1. Anca

  Interesante articolele acestui site si documentate. Am urmat tratament medicamentos pentru helicobacter pylori,dar nu a dieparut. Acum incerc o cura de ColonHelp, in speranta ca ma va ajuta in rezolvarea acestei probleme.

  Răspunde
 2. Rodica

  Am facut o cura de ColonHelp anul trecut pentru helicobacter. In urma acestei cure cu produsul ColonHelp, helicobacterul a disparut.Saptamana trecuta am constatat ca Helicobacterul a reaparut. Cred ca, este necesar a se efectua doua cure de ColonHelp pe an pentru distrugerea lui definitiva.

  Răspunde
  1. admindetoxifiere Autor post

   Intr-un an se pot efectua doua cure cu produsul ColonHelp. Daca observati la analizele de laborator ca infectia cu H pylori a reaparut iar tabloul clinic este deranjant, trebuie sa va adresati medicului dvs curant pentru efectuarea unei scheme de tratament adecvata.

   Răspunde
 3. Maria

  Helicobacterul asta am inteles ca se poate lua si de un pahar cu apa daca a baut cineva inainte cu problema asta. De teama folosesc doar ce este al meu. As face o cura cu ColonHelp pentru ca sufar des de balonare.

  Răspunde
 4. Tanta

  Lucram des in schimburi de noapte cu mult stres si asa mi-am declansat aceasta bacterie. Ma lupt cu ea de vreo 3 ani dar cand si cand revine.
  Am vazut in farmacii mai nou un produs Probiotic Forte. Este tot o varianta de ColonHelp?

  Răspunde
  1. admindetoxifiere Autor post

   ColonHelp Probiotic Forte este o versiune de ColonHelp în care, pe lângă fibrele din semințele de in și psyllium, au fost adăugate inulină (extrasă din cicoare, cu efect prebiotic) și un complex probiotic în concentrație de 3 miliarde de colonii formatoare – CFU (per lingurița dozatoare) din 5 tipuri de culturi bacteriene probiotice (Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus casei, Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus bulgaricus).
   ColonHelp Probiotic Forte este o formulă 100% naturală, concepută special pentru protejarea și reechilibrarea florei intestinale.
   Produsul este util pentru:
   – menţinerea funcţionării sistemului imunitar
   – protejarea şi refacerea florei intestinale
   – reglarea digestiei și a tranzitului intestinal
   – reducererea balonărilor
   – îmbunătățirea absorbției mineralelor și a nutrienților din alimentație
   – reducerea intoleranței la lactoză

   Răspunde
  1. admindetoxifiere Autor post

   Conform Institute for Optimal Nutrition (Marea Britanie), cercetări recente au arătat că o alimentație corectă, bogată în antioxidanți și cu efect antiinflamator asupra tractului digestiv contribuie nu doar la prevenirea infectării, dar ajută și la diminuarea efectelor negative la persoanele deja infectate. Unii cercetători vorbesc chiar despre posibilitatea scăderii susceptibilității genetice față de infectarea cu Helicobacter pylori în urma unei diete adecvate. Fibrele sunt o parte foarte importantă a acestui tip de dietă și în general pentru sănătatea tractului digestiv. În mod special, fibrele solubile se asociază cu o incidență mai scăzută a ulcerațiilor duodenale și a inflamației intestinale, în comparație cu alimentația săracă în fibre. Sunt de evitat toate alimentele nerecomandate și în cazul multor altor afecțiuni: cele rafinate, cu mulți aditivi chimici, zahărul în exces, alcoolul, anumite produse lactate.
   De asemenea, efecte benefice în tratamentul Helicobacter pylori au fost demonstrate și în urma consumului de probiotice (pentru care fibrele, adică prebioticele, reprezintă „hrana“ preferată). Mai multe tulpini de lactobacili au demonstrat efecte de inhibare a dezvoltării Helicobacter pylori, probabil din cauza producției de acid lactic și interferenței cu mecanismul de „atașare“ a bacteriei la celulele peretelui digestiv. O metaanaliză realizată de University College Medical School (International Journal of Antimicrobial Agents, 2003) asupra mai multor cercetări a indicat că probioticele au potențialul de a fi utilizate ca adjuvant în tratamentul și chiar profilaxia infecției cu Helicobacter pylori.
   Beneficiile împotriva Helicobacter pylori, dar și multe alte efecte benefice pentru sănătate se regăsesc în formula curei de detoxifiere cu ColonHelp.

   Răspunde
 5. Simona

  Va multumesc frumos pentru raspuns! Foarte prompt si elaborat! M-ati convins ca sunteti persoane serioase! 🙂 Cred ca o sa incep cura de detoxifiere cu Colon Help si revin cu rezultatele! Sper sa ma ajute! 🙂

  Răspunde
 6. Ana

  Eu am luat bacteria asta de pe paharul altuia si de atunci m-am invatat minte. E foarte greu de combatut si creeaza o gramada de probleme.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s