test_hepatita_C

Campanie de testare gratuită pentru Hepatita C

50.000 de teste gratuite de depistare a infecției cu virusul hepatitei C vor fi puse la dispoziția celor interesați prin intermediul laboratorului Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș din București, în colaborare cu clinicile partenere din toată țara.

Estimările specialiştilor arată că vârful epidemiei de hepatită C în România va fi atins în jurul anului 2020, din cauza cumulării pacienţilor infectaţi înainte de anul 1989 cu persoanele nou infectate prin utilizarea de droguri intravenoase, piercing sau tatuaje”, precizează Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”.

Acesta a adăugat că „azi avem alternativa vindecarii in cazul acestei infectii si, ca atare, si sansa prevenirii cirozei hepatice si cancerului hepatic produse de acest virus. Această campanie are ca scop depistarea precoce a infecției cu virusul hepatitei C, având in vedere ca hepatitele virale cronice au un impact deosebit asupra stării de sănătate a populaţiei, în special pe termen mediu şi lung, şi asta din cauza consecinţelor pe care le au dacă rămân netratate: ciroza hepatică şi cancerul hepatic. Pentru a preveni aceste consecinţe, este esenţial să diagnosticăm cât mai devreme şi să tratăm corect si la timp hepatita cronică C.”

Campania, derulată de către Alianța Pacienților cu Afecțiuni Cronice (APCR), în colaborare cu Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” şi clinicile partenere, se desfăşoară sub sloganul „Hepatita C nu doare. Doar ucide.”

Persoanele care doresc să se testeze trebuie doar să se adreseze laboratorului Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș sau laboratoarelor partenere, solicitând testul gratuit de depistare a anticorpilor anti-HCV.

Lista laboratoarelor partenere este disponibila pe site-ul campaniei, http://www.afladec.net sau la numărul de telefon 021.326.00.36, număr cu tarif normal.

Reclame

11 gânduri despre „Campanie de testare gratuită pentru Hepatita C

 1. Miruna

  Foarte buna, campania. Si eu mi-am facut acum un an testarea si am dat ceva bani la un laborator privat. Sa speram ca vor fi informate cat mai multe persoane din categoriile de risc, pentru a exista si un beneficiu final al acestei campanii.

  Răspunde
 2. Tatiana

  Marcarii hepatici si viremia pentru depistarea hepatitei sunt teste foarte costisitoare. Aceasta campanie este foarte bine venita si sper sa beneficieze de ea cat mai multa lume. Tratamentul hepatitei este de lunga durata si trebuie asociat cu regim alimentar. Depistata si tratata la timp se poate controla.

  Răspunde
   1. Doina

    De ce nu mai au sanse de vindecare cei care au contractat virusul acum 20 -30 de ani​?.Celula hepatica se reface. Personal cred ca, daca se tine un tratament si un regim alimentar o perioada de timp, ficatul se reface. Merita incercat.

   2. Dora

    O data instalat procesul de fibroza celula nu se mai reface. Insa un produs bun hepatic poate ajuta la sustinerea functiei acestuia cat mai mult timp. De aceea cred ca produsul LiverHelp poate fi de un real ajutor acestor pacienti.

 3. Corina

  Avand o hepatita in antecedente si starea sanatatii mele devenind precara,am hotarat cu ceva timp in urma sa incep o cura de ColonHelp si Liverhelp. Acum ma simt bine ,sunt energica, si durerile de stomac si articulatii au disparut.

  Răspunde
 4. Denis

  Ce bine ar fi ca aceasta informare sa ajunga la cat mai multi oameni! Hepatita C nu are niste simptome in prealabil, nu te anunta dar ataca dur. Faptul ca acest tip de analiza nu costa ar trebui sa ne mobilizeze.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s